Orvelte is een dorpje in Drenthe met mooie oude huisjes. Je kan met een paardentram door het dorp rijden.
Orvelte is een dorpje in Drenthe met mooie oude huisjes. Je kan met een paardentram door het dorp rijden.

Leuke uitjes in de lente

Nu het weer wat lekkerder weer wordt, is het leuk om op pad te gaan. Weet jij niet zo goed wat je allemaal kunt gaan doen in de lente? Steffie heeft een paar leuke tips voor je!

De Keukenhof

Tot en met 14 mei is de Keukenhof weer open. Je kunt op De Keukenhof allemaal mooie bloemen bekijken, zoals tulpen en narcissen. De Keukenhof is in Lisse.

Orvelte

Duik in het Drentse dorp Orvelte de geschiedenis in. Je loopt langs oude boerderijen en komt onderweg leuke geschiedenis tegen, zoals een broodoven en fraaie winkeltjes, en kinderen kunnen zich uitleven in de AmbachtenTuin. Veel dingen zijn gratis te bezoeken, voor sommige betaal je een klein entreebedrag.

Musea

Er zijn hele leuke musea in Nederland. Steffie heeft met de Museumonderzoekers gekeken welke eenvoudig zijn te bezoeken. Op Naareenmuseum.nl kan je altijd een interessant museum vinden dat bij je past.

Rommelmarkten

In de lente en in de zomer worden er altijd rommelmarkten georganiseerd. Zo zijn er vast ook rommelmarkten bij jou in de buurt. Kijk hiervoor in de krant, op Facebook of Google 'Rommelmarkt' met plaatsnamen bij jou in de buurt.

Kinderboerderij

Misschien denk je dat de kinderboerderij alleen voor kinderen is, maar dat is niet zo. Ook voor volwassenen kan een kinderboerderij leuk zijn. Op de kinderboerderij kun je in de lente jonge dieren zien. Misschien mag je ook helpen met het verzorgen van de dieren.

Fietstocht

Als het lekker weer is, kun je altijd een mooie fietstocht gaan maken. Tijdens het fietsen kun je mooie natuur zien en ben je in beweging. Spreek met een paar vrienden af en ga de natuur in. Je kunt onderweg gaan picknicken of ergens een terrasje pakken.

Dagje pretpark

Het is natuurlijk ook altijd leuk om een dagje naar een pretpark te gaan, zoals de Efteling, Walibi Holland of Hellendoorn. In een pretpark kun je de hele dag plezier beleven.

Leuke dingen om te doen in je vrije tijd!

Hoe werkt het openbaar vervoer?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen