Radijsjes
Radijsjes

De seizoensgroenten van juni

Seizoensgroenten zijn groenten die vers van het land komen. Dit betekent dat ze niet eerst opgeslagen zijn voordat ze verkocht worden.

De groenten zijn van het land gekomen toen het tijd was om ze te oogsten. Daardoor zijn de groenten vers en nog lekkerder!

Lekkere voorbeelden

Hieronder staan 3 voorbeelden van seizoensgroenten uit de maand juni.

Misschien is het leuk om ze eens uit te proberen!

Radijs

Radijs is een plant uit de kruisbloemenfamilie. Van het plantje eten we de stengel, net boven de wortel.

Dit is het roodachtige bolletje met de witte binnenkant. Het heeft een lekkere pittige smaak en wordt rauw gegeten.

In het warme weer is het lekker als snack of in je salade. Ook kun je de radijs dippen in een sausje.

Sperziebonen

De sperzieboon is een peulvrucht. Het is een eenjarige plant.

Dit betekent dat de plant in één jaar groeit. In dit jaar maakt hij ook zijn zaden. En in dit jaar sterft de sperzieboon.

Van de sperzieboon eten we de zaden en omhulling van de zaden.

Vaak worden sperziebonen gekookt, maar soms worden ze ook gebakken in boter.

Bleekselderij

Bleekselderij is een selderij uit de schermbloemenfamilie. De bladeren van bleekselderij eten we meestal niet.

Mensen eten de stelen. Die kan je rauw, gebakken of gekookt eten.

In Frankrijk en Italië eten mensen graag bleekselderij. Dus in een heerlijke pasta of soep zit vaak bleekselderij.

Ga jij de groente van juni proberen?

Groenlandse haai

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen