Andijvie werd in de oudheid al gekweekt door de oude Grieken en Romeinen.
Andijvie werd in de oudheid al gekweekt door de oude Grieken en Romeinen.

Kooktips met seizoensgroenten

In de herfst eten we vaak andere dingen dan in de zomer. Met de seizoensgroenten van oktober heb je een lekkere maaltijd en je helpt de natuur ook een handje.

Wat zijn seizoensgroenten?

Seizoensgroenten zijn groenten die vers van het land komen. Dit betekent dat ze niet eerst opgeslagen zijn voordat ze verkocht worden.

De groenten zijn van het land gekomen toen het tijd was om ze te oogsten. Daardoor zijn de groenten vers en nog lekkerder.

Andijvie

Andijvie is natuurlijk bekend van de stamppot. Het is een eenjarige plant. En je kan de bladeren rauw of gekookt eten.

Je kan andijvie het hele jaar krijgen in de winkels. Maar in oktober worden ze meestal van het land geoogst.

Een stamppot met rauwe andijvie is erg lekker. En andijvie is ook nog hartstikke gezond voor je.

Bloemkool

Bloemkool is een groente. Het is een soort kool. Bloemkool wordt meestal gekookt om het te eten.

Maar je kan het ook grillen, rauw eten of frituren. Koken van bloemkool is het makkelijkst.

En samen met een sausje is het heerlijk. Wist jij dat bloemkool verschillende kleuren kan hebben?

Bloemkool is meestal wit, maar er zijn ook paarse, groene en oranje bloemkolen.

Het kookboek van Margot en Robin staat vol met makkelijke recepten

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen