Gebeld door onbekend nummer? Zoek op wie jou heeft gebeld!
Gebeld door onbekend nummer? Zoek op wie jou heeft gebeld!

Wat doe je als een onbekend nummer belt?

Gebeld door een raar 06-nummer? Zo kun je ontdekken wie het is!

Vreemd 06-nummer

Misschien is het je weleens overkomen: je telefoon gaat over en er staat een vreemd 06-nummer op het scherm. Dat betekent dat iemand je vanuit Nederland belt, maar je weet niet precies wie.

Misschien is het de bezorger, een vriend of familielid met een nieuw nummer, of zelfs iemand die je niet kent of die niet helemaal eerlijk is. Gelukkig zijn er een paar manieren om uit te vinden wie de onbekende beller is, zolang ze niet anoniem bellen.

Bel het nummer terug

De makkelijkste manier is om het nummer zelf te bellen. Als ze opnemen, kun je meteen horen wie het is en waarom ze je bellen. Maar voorzichtigheid is geboden, vooral als het mogelijk oplichters zijn.

Het is slim om te weten wie je probeerde te bereiken voordat je terugbelt. Hier zijn een paar manieren om dat te ontdekken.

Kijk op WhatsApp

Sla het nummer op in je telefooncontacten en kijk dan op WhatsApp of er een profielfoto of naam aan het nummer is gekoppeld. Op die manier kun je erachter komen met wie je te maken hebt.

Google het nummer

Een andere truc is om het nummer op te zoeken via Google. Zo kun je controleren of er informatie verschijnt, zoals een naam of bedrijf. Misschien vind je ook ervaringen van andere mensen die door hetzelfde nummer zijn gebeld. In dat geval is het misschien beter om niet terug te bellen.

Check Facebook

In plaats van Google kun je ook Facebook gebruiken. Veel mensen hebben hun telefoonnummer gekoppeld aan hun account. Door het nummer in de zoekbalk op Facebook in te voeren, kun je zien of er bijpassende accounts verschijnen. Je kunt ook ervaringen van anderen met hetzelfde nummer tegenkomen.

Online telefoonboek

Je kunt ook proberen onbekende nummers op te zoeken in online databases of telefoonboeken. Op sommige websites helpen mensen elkaar bij het achterhalen van onbekende bellers en waarschuwen ze voor spam of onbetrouwbare oproepen.

Beller-ID

Sommige telefoons hebben de mogelijkheid om beller-ID in te schakelen. Deze functie zoekt automatisch het nummer op in Google om te zien of het aan een bedrijf is gekoppeld.

Als dat zo is, zie je meteen welk bedrijf je belt. Op die manier kun je beslissen of je wilt opnemen of terugbellen.

Hoe werkt een mobieltje? Maar dan in makkelijke taal!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen