Foutje in je Whatsapp-bericht? Je kunt het straks verbeteren!
Foutje in je Whatsapp-bericht? Je kunt het straks verbeteren!

Nieuwe functie in Whatsapp

Heb jij dat ook weleens: je stuurt een berichtje in Whatsapp en meteen daarna zie je dat je iets fout hebt getypt. Maar ja, het bericht is al weg. Daar komt nu een oplossing voor.

Fout

Het gebeurt zo makkelijk. Je typt iets en je drukt op verzenden. En daarna zie je pas dat je een verkeerd woord hebt getypt. Of dat de automatische correctie op je telefoon er een heel ander woord van heeft gemaakt. Heel vervelend.

Oplossen

Tot nu toe kun je de fout maar op twee manieren oplossen. Òf je verwijdert het hele bericht en je typt het opnieuw. Òf je stuurt nog een berichtje om de fout uit te leggen. Niet heel handig dus.

Nieuwe functie

Binnenkort krijgt Whatsapp een nieuwe functie waarmee je het bericht zelf nog kunt verbeteren. Dat doe je door het bericht een tijdje ingedrukt te houden. Dan verschijnt er een optie en kun je de tekst aanpassen.

15 minuten

Let op: het bericht verbeteren kan maar 15 minuten! Je moet de fout dus wel meteen door hebben. Als je de fout pas later ontdekt, kun je er niets meer aan veranderen.

Label

Als je een bericht hebt aangepast, krijgt het een label. Dat is een symbool waaraan je kunt zien dat het bericht bewerkt is. Dat zie je niet alleen zelf, maar de ontvanger van je bericht ook.

Wanneer?

De nieuwe functie in Whatsapp wordt de komende weken ingevoerd, dus hou het in de gaten. Waarschijnlijk moet je de app dan wel eerst even updaten.

Hoe werkt een mobiel?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen