Stoofperen zijn heerlijk van smaak. Stoofperen maken is niet moeilijk, maar je moet wel even geduld hebben.
Stoofperen zijn heerlijk van smaak. Stoofperen maken is niet moeilijk, maar je moet wel even geduld hebben.

Hoe maak je stoofperen?

Stoofperen zijn een speciaal soort peer. Deze peren kan je pas plukken vanaf eind september tot en met eind februari. Een stoofpeer is dus echt een herfst- en winterpeer.

Een rauwe stoofpeer is helemaal niet lekker. Hij is rauw erg hard en smaakt een beetje bitter.

Stoofperen moet je daarom eerst 2 tot 3 uur stoven. Dan wordt het harde peertje heerlijk zacht en rood.

Hoe maak je stoofperen?

Stoofperen maken is niet moeilijk, maar je moet wel even geduld hebben.

Ingrediënten;

  • Stoofperen
  • Basterdsuiker 180 gram
  • Rode wijn, 500 ml
  • Water
  • Kaneel, 1 stokje
  • Steranijs, 1

Recept

  • Schil de peertjes, het steeltje mag blijven zitten.
  • Doe de geschilde peertjes netjes in een pan.
  • Doe nu de suiker, rode wijn, het kaneelstokje en de steranijs in de pan met de geschilde peren.
  • De wijn moet alle peren in de pan bedekken. Zijn niet alle peren bedekt? Doe dan wat extra water of wijn in je pan.
  • Breng dit nu aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur lager. Zie je af en toe een bubbeltje? Dan is het goed.
  • Laat dit nu 3 uur op een laag vuurtje staan.
  • Check regelmatig of de peren nog onder water staan.
  • Na 3 uur zijn de peren klaar.
  • Schep ze voorzichtig uit de pan en laat ze een beetje uitlekken voordat je ze eet.

Stoofperen zijn erg lekker met vanille-ijs erbij! Veel plezier en eet smakelijk!

Makkelijke recepten van Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen