Het Meisje met de parel geprojecteerd op het Mauritshuis.
Het Meisje met de parel geprojecteerd op het Mauritshuis.

Meisje met de parel

Vorige week kwam het schilderij ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer in het nieuws. Twee mannen hadden zich uit protest vastgelijmd aan het schilderij. Zij wilde op deze manier aandacht vragen voor het klimaat.

Gelukkig was het schilderij niet beschadigd door het glas dat voor het schilderij zit. Het schilderij was snel weer te zien.

Zoals altijd worden er weer druk selfies gemaakt voor het schilderij! Maar wie is eigenlijk het meisje met de parel?

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer was een Nederlandse schilder die leefde van 1632 tot 1675. Hij is een van de beroemdste Nederlandse schilders over de hele wereld. Johannes Vermeer kwam uit Delft en heeft die stad ook prachtig geschilderd. Vermeer is bijzonder omdat hij heel goed licht kon schilderen en gebruiken in zijn schilderijen.

Meisje met de parel

Het schilderij ‘Meisje met de parel’ schilderde Vermeer rond het jaar 1665. Op het schilderij staat een meisje die omkijkt en een grote parel in haar oor heeft hangen. Op haar hoofd heeft ze een blauwe tulband met daaruit een gele doek. Niemand weet alleen wie Vermeer hier heeft geschilderd. In deze tijd werden vaak onbekende mensen gebruikt om model te zitten voor schilders. Daarom zijn ze er nog niet achter wie dit meisje is.

Op de website van het Mauritshuis kan je het Meisje met de Parel goed zien! Als je in Den Haag bent bezoek dan het mooie Mauritshuis, klik hier voor meer informatie!

Vind een leuk museum bij jou in de buurt!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen