Goed nieuws! Je wordt minder dik als het buiten koud is.
Goed nieuws! Je wordt minder dik als het buiten koud is.

Koud weer is goed voor je gezondheid

Veel mensen vinden koud weer vervelend. Zij vinden het veel gezelliger als de zon schijnt en het lekker warm is buiten. Maar wist je dat koud weer goed is voor je gezondheid? Steffie legt uit waarom!

Je wordt minder dik als het buiten koud is

Als het buiten koud is, moet je lichaam erg hard werken om het warm te krijgen. Om het warm te krijgen gebruikt je lichaam vet. Dit vet gaat dan uit je lichaam. Dus als je hetzelfde eet als anders, word je minder dik.

In de winter slaap je beter

Je kunt beter slapen als het buiten wat kouder is. Je kan het beste slapen bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden. Als je het koud hebt in je bed, kun je het beste een extra dekentje pakken. Dat is beter dan je verwarming hoger zetten.

Van koud weer word je gelukkiger

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als het koud is voel je je vaak gelukkiger. Vooral als er een strakke blauwe lucht is en de zon schijnt. Als het grijs weer is, voelen veel mensen zich minder gelukkig.

Ga buiten sporten

Ook is het in de winter heel gezond om buiten te sporten. Ga dus lekker wandelen, fietsen of hardlopen. Steffie heeft hier tientallen eenvoudige beweegoefeningen voor je op een rij gezet.

Koudste plek op aarde

Antarctica is de koudste plaats op de Aarde. Op 10 augustus 2010, zakte de temperatuur tot 93,2°C onder nul. Beter dat je daar niet heen gaat. Want dat is zo koud dat het niet meer gezond voor je is.

Kijk op gezond van Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen