De Dom van Utrecht met op de achtergrond de hoge Domtoren
De Dom van Utrecht met op de achtergrond de hoge Domtoren

De Domtoren is binnenkort weer helemaal te zien!

De Domtoren is niet te missen als je in het centrum van Utrecht wandelt. Het is de kerktoren van de Dom van Utrecht. De Dom van Utrecht is een grote kerk in het centrum van Utrecht.

Hoogste gebouw

De Domtoren is het hoogste gebouw in de stad Utrecht. Hij is wel 112 meter hoog! Ook is het de hoogste kerktoren in Nederland. Boven in de toren hangen kerkklokken.

Toen de Domtoren 600 jaar geleden werd gebouwd was het zelfs één van de hoogste gebouwen in Europa. Het was toen enorm bijzonder dat er zo hoog gebouwd werd. Daarom is de Domtoren voor veel mensen een grote inspiratie geweest.

Japan

Wist je dat de Domtoren ook in Japan te zien is? Een Japanse man wilde graag meer toeristen naar een gebied in Japan krijgen. Nadat hij in Europa was geweest besloot hij een attractiepark over Nederland te maken. Hij koos voor Nederland omdat Nederland een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Japan.

Het attractiepark heet Huis Ten Bosch en staat vol met gebouwen die ook in Nederland staan. Hier hebben ze ook de Domtoren nagebouwd. Maar uit respect voor de Domtoren in Utrecht is de Domtoren in het attractiepark iets kleiner gemaakt.

Verbouwing

De Domtoren in Utrecht heeft een lange verbouwing gehad. Sinds 2017 staan er allemaal steigers om de toren heen. Maar binnenkort worden de steigers in delen verwijderd en is de toren weer in volle glorie te zien. Ben je in de buurt? Ga dan zeker even kijken!

Ga eenvoudig naar een museum met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen