Een tosti op zijn Frans!
Een tosti op zijn Frans!

Hoe maak je een Croque Monsieur?

Een Croque Monsieur is een Franse variant op onze tosti. Het is een warm broodje, gemaakt met ham en kaas. Waarom heet het zo en hoe maak je het?

Frans

De Croque Monsieur (spreek uit: krok mesjeu) is in 1910 bedacht in Frankrijk. In Franse cafés en bars kun je het bestellen als snelle snack. De naam komt van croquer (kauwen) en monsieur (meneer). Een snelle snack voor meneer dus, in een tijd dat vooral mannen naar het café gingen.

Recept

De Croque Monsieur is wat uitgebreider dan onze tosti. Een tosti maak je met twee witte boterhammen met ham en kaas ertussen in het tosti-ijzer. De Croque Monsieur maak je zo:

  1. Besmeer twee witte boterhammen met boter.
  2. Leg een plakje ham op de ene boterham en strooi er geraspte kaas over.
  3. Leg de andere boterham met de boter naar beneden erop.
  4. Meng nog wat geraspte kaas met crème fraîche en wat peper en smeer dat op de bovenste boterham.
  5. Bak de Croque Monsieur in de oven op 220 graden in ongeveer 15 minuten gaar.
  6. Serveer hem op een bordje en smullen maar!

Croque Madame

Als er een Croque Monsieur is, is er vast ook een Croque Madame, zul je wel denken. Nou, dat is ook zo. De Croque Madame is nog wat uitgebreider. Die maak je zo:

  1. Maak een Croque Monsieur in de oven zoals hierboven staat.
  2. Bak een spiegelei in een koekenpan.
  3. Leg de Croque Monsieur op een bordje en schep het spiegelei er bovenop. Nu is de Monsieur een Madame geworden!

Smakelijk eten! Of op zijn Frans: bon appetit!

Lekker koken voor vrienden leer je bij Steffie.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen