Het allerbelangrijkste bij een moeilijk gesprek is begrip voor elkaar hebben.
Het allerbelangrijkste bij een moeilijk gesprek is begrip voor elkaar hebben.

Hoe voer je een lastig gesprek?

Soms is het nodig om een moeilijk gesprek te voeren. Je wilt bijvoorbeeld je relatie uitmaken, je gevoelens met iemand delen of iemand wil iets lastigs met jou bespreken.

Dit is moeilijk, maar moeilijke gesprekken kunnen makkelijker worden.

Begrip

Het allerbelangrijkste bij een moeilijk gesprek is begrip voor elkaar hebben. Dit betekent dat jij en de ander goed nadenken over hoe de situatie voor de ander is.

Het uitmaken van een relatie is bijvoorbeeld voor niemand leuk. Dan kan het dus zijn dat iemand heel verdrietig is. Daar moet je begrip voor tonen. Iets zeggen als: ‘Ik weet dat het nu even moeilijk voor je is’, is vaak al genoeg om de ander te laten weten dat je met ze meedenkt.

Voorbereiden

Wil je iets zeggen in een moeilijk gesprek? Dan kan je soms vergeten zijn wat je wilde zeggen door alle emoties die door je lijf gieren. Het kan daarom helpen om voor een lastig gesprek eerst een brief te maken met alle dingen die je wilt bespreken.

Deze brief kan je dan aan de andere persoon voorlezen. Ook kan je even kort wat punten opschrijven die voor jou belangrijk zijn. Na het gesprek weet je dan zeker dat je alle punten die voor jou belangrijk waren met de ander hebt besproken.

Niet makkelijk

Een lastig gesprek is nooit eenvoudig, maar met begrip tonen en een goede voorbereiding wordt het al iets makkelijker!

Hoe werken relaties?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen