Ganzen zijn sneller agressief als ze jonkies hebben.
Ganzen zijn sneller agressief als ze jonkies hebben.

Waarom blazen ganzen naar je?

Overal zie je ganzen. Op het voetpad, langs de sloot, in het park. Zie je bij jou in de buurt ook veel ganzen? En gaan ze hard blazen als je te dichtbij komt? Waarom doen ganzen dat?

Agressief

Ganzen zijn mooie beesten om te zien, maar ze kunnen ook behoorlijk agressief zijn. Dat heb je vast wel eens gezien. Dan komen ze boos op je af of ze beginnen te blazen.

Verdedigen

Toch zijn ganzen niet zomaar agressief. Dat gebeurt eigenlijk alleen als ze denken dat ze worden aangevallen. Dan gaan ze zich verdedigen, vooral als ze jonkies hebben. Logisch natuurlijk, want ze willen hun kinderen goed beschermen.

Voorkomen

Hoe voorkom je dat ganzen boos worden? De beste tip is: blijf uit de buurt van ganzen die jonkies hebben. Ook als ze met de hele familie midden op het fietspad staan. Fiets gewoon even om, dan heb je nergens last van.

Toch agressief?

Als je toch een agressieve gans tegenkomt, probeer dan rustig te blijven. Raak niet in paniek en ga niet schreeuwen, want dan voelt de gans zich juist nog meer bedreigd. Ren niet hard weg, maar loop gewoon langzaam terug. Dan zul je merken dat de gans weer rustig wordt.

Draag geen rood

Voor veel vogels is rood een bedreigende kleur. We weten niet zeker of dat bij ganzen ook zo is. Maar als er veel ganzen bij jou in de buurt zitten, doe dan voor de zekerheid geen knalrode trui aan. Wie weet helpt het. Wat denk jij?

Lekker wandelen of fietsen doe je via Fit met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen