Honing in je thee helpt heel goed tegen hoesten!
Honing in je thee helpt heel goed tegen hoesten!

Zo kom je van een vervelende hoest af

Iedereen heeft er wel eens last van, hoesten. Een kriebelhoest, normale hoest of een vastzittende hoest. Hoesten kan best vervelend zijn.

Tijd voor wat tips tegen hoesten.

Wat is hoesten eigenlijk?

Hoesten is een natuurlijke manier om je keel, luchtpijp en longen schoon te maken. Door te hoesten haal je daar vuil, slijm en stof weg.

Honing

Een theelepel honing verzacht een droge en pijnlijke keel. Je kan de honing puur eten of doe een beetje honing door je thee heen.

Frisse lucht

Schone lucht zorgt ervoor dat je minder hoeft te hoesten. Zet dus thuis of op je werk een raam open.

Gember

Verse gember in je thee is lekker en maakt ook het slijm in je keel los. Snij een paar plakjes van de gember af en laat deze even in heet water trekken. Nu heb je verse gemberthee.

Stomen

Vastzittende hoest kan je met stomen wat verminderen. Vul een kom met heet water en ga boven deze kom hangen met een handdoek over je hoofd. Adem de stoom goed door je neus in en daarna via je mond weer uit.

Snoepje

Het zuigen op een snoepje of drop verzacht de keel ook. Dit komt door het extra speeksel dat je door het zuigen op het snoepje aanmaakt. Niet alleen handig, maar ook lekker!

Hoesten gaat vaak vanzelf weer over. Het duurt soms wel 2 of 3 weken. Gaat het hoesten niet over en wil je graag een afspraak met je huisarts maken? Steffie legt je hier uit hoe je dat kan doen.

Steffie legt je hier uit hoe je een afspraak met je huisarts kan maken.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen