Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 55.000 bezoekers is dit het grootste transportfeest van Europa.
Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 55.000 bezoekers is dit het grootste transportfeest van Europa.

Met de vlam in de pijp naar het truckersfestival

Op 27 en 28 juli is het Profile Truckstar Festival. Dit is het grootste transportfestival van Europa. Het festival is op het TT Circuit in Assen. Er zijn meer dan 2.300 vrachtwagens te zien.

De vrachtwagens zijn heel verschillend. Er staan bijvoorbeeld ook grote Amerikaanse vrachtwagens of klassiekers. Maar er is nog veel meer te doen op het festival.

Profile Truckstar Festival Assen

Hollandse muziekavond

Op het festival komen trotse vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagen laten zien. Deze vrachtwagens staan allemaal in een rij langs het circuit. Voor het festival maken de chauffeurs de vrachtwagens goed schoon. Ze zien er dan extra mooi uit.

De truckers nemen ook andere spullen mee om er een groot feest van te maken, zoals zwembaden en barretjes. In de avonden wordt er flink gefeest. Op zaterdagavond is de Hollandse muziekavond. Dan treden er Nederlandse artiesten op.

Profile Truckstar Festival Assen

Shows en het beursplein

Zaterdag en zondag zijn er op het circuit bij de tribune allemaal shows. Je kan dan kijken naar autoshows, stuntshows, decibel-wedstrijden, slalommen, optredens en nog veel meer. Het programma is van 10:00 tot 17:00.

Op het festival is ook een beursplein. Er zijn kraampjes waar je leuke dingen kunt doen. En je kunt naar model-vrachtwagens kijken.

Mooiste vrachtwagen

Er is een verkiezing waarin een jury kiest welke vrachtwagen het mooist is. Vooraf is al gekozen welke vrachtwagens mee mogen doen aan de verkiezing. De prijsuitreiking is zondagmiddag om 11:45. Bekijk hier de winnaar van vorig jaar.

Als je van vrachtwagens houdt, bezoek dan zeker het Profile Truckstar Festival in Assen.

Klik hier voor meer informatie en kaartjes!

Zo ga je goed voorbereid naar een festival!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen