Een Dikdik is een dwerg-antilope en ze roepen hun eigen naam.
Een Dikdik is een dwerg-antilope en ze roepen hun eigen naam.

Bijzondere dieren met mooie namen

Een kip die een kikker blijkt te zijn. Sommige dieren hebben een hele rare naam. En sommige dieren zien er heel bijzonder uit. Steffie deelt een paar aparte dieren met je.

In het water

De blobvis leeft in heel diep water. Hierdoor zien ze er als normale vissen uit. Maar als je hem opvist, dan lijkt hij op een snottebel. Vies, slijmerig en wit. Niet heel mooi dus.

Een andere rare vis is de Sarcastische Franjekop. Deze vis heet zo omdat hij dreigend met zijn kop heen en weer kan zwaaien. Maar dan wel veilig vanuit de gaten in rotsen. De Sarcastische Franjekop is te vinden in de kust van Californië.

De narwal is een walvissoort. Opvallend is zijn lange, gedraaide tand die uit zijn bovenkaak groeit en soms wel drie meter lang kan worden! De narwal wordt ook wel de "de eenhoorn van de zee" genoemd.

Op het land

De Dikdik is een hele kleine antilope met een grappige naam. Ze heten Dikdik want hun roep klinkt als “dikdik”. En wist je dat de Gorilla eigenlijk Gorilla Gorilla Gorilla in het Latijns heet?

De Okapi lijkt op een zebra en een giraf. Het heeft de lange nek van een giraf en de strepen van een giraf. Een dier dat altijd heel blij kijkt is de Quokka. Daarom wordt hij ook wel het gelukkigste dier ter wereld genoemd.

Bergkip

Wil je echt verrast worden? Bekijk dan deze Bergkip. De Bergkip heeft zijn bijnaam gekregen nadat hij als lokale lekkernij werd gevangen op de eilanden Montserrat en Dominica. Het smaakt zogenaamd naar kip.

Leptodactylus fallax is een kikker uit de familie fluitkikkers

Naar een museum met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen