Kinderen mogen pas hun schoen zetten vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland is aangekomen.
Kinderen mogen pas hun schoen zetten vanaf het moment dat Sinterklaas in Nederland is aangekomen.

Wanneer is de intocht van Sinterklaas?

Op zaterdag 18 november is de landelijk intocht van Sinterklaas. Dit jaar komt de Sint aan in Gorinchem. De stoomboot vaart hier de haven binnen met Sinterklaas en de Pieten aan boord. Dat is een traditie.

Gorinchem

Al meer dan 100 jaar komt Sinterklaas elk jaar naar ons land. Eerst kwam hij altijd aan in Amsterdam. Maar al een tijdje komt hij nu elk jaar in een andere stad aan.

Dit jaar heeft hij dus gekozen voor Gorinchem. De burgemeester is erg trots dat de Sint dit jaar in haar stad komt binnenvaren. Gorinchem is een oude vestingstad, dus het zal er dit jaar weer erg mooi uitzien.

Sinterklaasjournaal

Zoals elk jaar is ook het Sinterklaasjournaal weer begonnen. Dieuwertje Blok volgt dan Sinterklaas en de Pieten op hun reis naar Nederland en hoe de voorbereidingen gaan voor Pakjesavond.

De Sint komt naar Nederland om zijn verjaardag op 5 december te vieren. Een andere naam voor het feest op 5 december is Pakjesavond.

Natuurlijk gaat er altijd in de voorbereiding wel iets niet zoals gepland. Het is dan ook elk jaar weer spannend of de Sint en de Pieten Pakjesavond kunnen laten doorgaan.

Speculasies

Speculasies is een nieuw programma waarin kinderen en grote mensen samen Het Sinterklaasjournaal op vrolijke wijze bespreken. Er zijn gesprekken met deskundigen, reacties van kinderen en er is muziek van De Grote Pietenhuisband.

Het Sinterklaasjournaal is vanaf maandag 13 november dagelijks te zien om 18.00 uur op NPO Zapp.


Hoe is het Sinterklaasfeest ontstaan?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen