Het ging niet goed met Willem en hij kwam terecht bij de voedselbank. Nu helpt Willem andere mensen.
Het ging niet goed met Willem en hij kwam terecht bij de voedselbank. Nu helpt Willem andere mensen.

Willem helpt nu zelf de voedselbank

In Nederland leven veel mensen onder de armoedegrens. Dit betekent dat je niet genoeg geld hebt om boodschappen te doen en rekeningen te betalen.

Het kwam goed met Willem

Willem kwam terecht bij de voedselbank. Hij verkocht online advertenties, maar dat ging niet goed meer en hij werkt nu als vrijwilliger. "In 2015 viel het doek. Alles wat verkeerd kon gaan ging verkeerd bij mij. Dat zie ik bij veel mensen gebeuren. Ik ben alleen dus heb ook geen klankbord. Ik had nergens zin meer in en zakte steeds verder weg. Mijn schulden liepen op en ik had niets meer. Armoede heb je niet voor een uurtje maar de hele dag door. Mede door de voedselbank ben ik hier uiteindelijk uitgekomen”.

Hulp van de voedselbank

Heb je niet genoeg te eten? Je kan dan hulp vragen bij de voedselbank. Steffie heeft in verschillende talen een eenvoudige uitleg gemaakt over hoe de voedselbank werkt.

Schamen is niet nodig

Bij een voedselbank werken vrijwilligers die graag mensen helpen. Sommige mensen schamen zich als ze hulp nodig hebben van de voedselbank. Dat is helemaal niet nodig. Bij de voedselbank komen mensen uit alle lagen van de bevolking.

Boodschappen zelf pakken

De boodschappen van de voedselbank bestaan vooral uit eten zoals brood, fruit, pasta en groente. Meestal krijg je er ook ander spullen bij zoals badschuim, tandpasta of schoonmaakspullen. Bij de meeste voedselbanken kan je de spullen gewoon zelf pakken. Net als in de supermarkt.

Verschillende talen

Steffie legt op Hoewerktdevoedselbank.nl uit hoe de voedselbank jou misschien ook kan helpen. Ze doet dat in verschillende talen: Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen