Wat kan je doen als er onderweg iets anders gaat dan je van tevoren had bedacht?
Wat kan je doen als er onderweg iets anders gaat dan je van tevoren had bedacht?

Hoe werkt reizen met de trein?

Als je op reis gaat met de trein moet je aan veel dingen denken. Je moet je reis plannen, de informatie op de borden begrijpen, inchecken, overstappen en nog veel meer. Steffie legt uit wat je allemaal op een reis tegenkomt en hoe dat werkt.

Wandelen op de Veluwe

Sommige mensen hebben net wat extra hulp en oefening nodig om zelfstandig met de trein te reizen. Douwe Zwartenkot is zo iemand: "Voor mij staat reizen met de trein gelijk aan vrijheid. Zo kan ik ook gemakkelijk zelfstandig plekken bezoeken die wat verder liggen dan mijn eigen woonplaats. Zo heb ik vorige week nog mooi kunnen wandelen op de Veluwe.", aldus Douwe.

Wat heb je allemaal nodig?

Om met de trein te kunnen reizen heb je een vervoerbewijs nodig. Dit kan een los kaartje zijn, reizen op saldo via een OV-chipkaart of met een abonnement van de NS.

Oefenen

Op deze website leer je wat je kan doen als er onderweg iets anders gaat dan je van tevoren had bedacht. Waar kan je dan hulp vragen? Je kunt ook zelf een reis oefenen zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Handig boekje

Je kan hier ook het het boekje van Steffie over reizen met de trein downloaden. Dan kan je dat printen voor onderweg.

De website is gemaakt samen met de NS en ervaringsdeskundigen van Stichting Prokkel, Hartekamp Groep en Ons Tweede Thuis.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen