Een inbreker wil er maximaal 3 minuten over doen om binnen te raken.
Een inbreker wil er maximaal 3 minuten over doen om binnen te raken.

Zo houd je dieven buiten de deur

Je moet er niet aan denken. Je bent even niet thuis en er wordt bij je ingebroken. Met deze tips van Steffie houd je dieven buiten de deur.

Zorg dat je huis goed op slot is

Voor een inbreker is het natuurlijk heel makkelijk om binnen te komen als er een raam of deur open staat. Zorg er daarom voor dat alle ramen en deuren op slot zitten als je weggaat.

Laat wat lichten aan

Het is verstandig om als je weggaat wat lichten aan te laten. Inbrekers denken dan dat je thuis bent en zullen niet zo snel bij je binnen komen.

Leg dure spullen niet in het zicht

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dure spullen niet zichtbaar neerlegt. Zorg ervoor dat inbrekers door het raam niet je iPad of je laptop kunnen zien. Als inbrekers deze spullen zien, weten ze dat er iets bij je valt te halen.

Zet een muziekje aan

Het is slim om als je weggaat een muziekje aan te zetten. Inbrekers denken dan misschien dat er iemand thuis is.

Verstop je sleutel niet buiten

Sommige mensen verstoppen hun sleutel in de tuin onder een bloempot. Dit is niet slim om te doen. Inbrekers weten deze plekken namelijk ook!

Politie

Bel 112 als je ziet dat ergens wordt ingebroken of als je iets ziet wat niet pluis is. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld.

Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus ook wanneer je een verdachte situatie ziet waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Wanneer bel je de politie?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen