Neem een warme douche voor het slapen gaan.
Neem een warme douche voor het slapen gaan.

Hoe slaap je beter als het warm is?

We hebben al flink wat hete dagen gehad en er komen er nog veel meer. Vind jij het ook zo lastig om dan goed te slapen? Wat zijn goeie tips?

Douche

Sommige mensen nemen een koude douche voor het slapen gaan. Dan koel je op dat moment wel af natuurlijk. Maar je hebt vast al wel eens gemerkt dat je het even later toch weer warm hebt. Een warme douche helpt veel beter. Hoe kan dat?

Bloedvaten

Als je koud doucht, vernauwen je bloedvaten. Daardoor kun je minder goed je warmte kwijt. Dus als je na een koude douche naar bed gaat, krijg je het juist warm. Als je warm doucht, worden je bloedvaten juist wijder. Dan kan je lichaam de warmte beter kwijt.

Sokken

Er zijn ook mensen die natte sokken aandoen in bed als het warm is. Dan koelen je voeten af en krijg je het zelf ook minder warm. Ten minste, dat denken ze. Maar helaas. Het is omgekeerd. Je voeten zijn dan wel koud, maar de rest van je lichaam blijft warm.

Ventilator

Een ventilator of een mobiele airco is ook een goed idee. Daar kun je je slaapkamer koeler mee maken. Een airco koelt het beste, maar is wel duur. Niet alleen in aanschaf, maar ook in gebruik. Een nachtje de airco aan kost je zo tien euro. Toch maar een warme douche dan!

Lekker buiten eten met vrienden doe je zo!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen