Ga eens lekker koken voor je vrienden
Ga eens lekker koken voor je vrienden

Koken voor je vrienden

Nodig je vrienden eens uit voor een etentje! Het is erg gezellig als je vrienden komen eten. Het is slim om het etentje goed voor te bereiden. Steffie heeft een paar tips voor je!

Voor het etentje

Het is verstandig om aan je vrienden te vragen of ze bepaalde dingen niet lusten of ergens allergisch voor zijn. Je wilt natuurlijk wel iets koken wat je vrienden willen eten.

Zoek een recept uit en maak een boodschappenlijstje. Ga op een rustig moment je boodschappen doen. Het is handig om iets te koken dat je van tevoren al klaar kan maken, zoals een lasagne. Tijdens het etentje kun je dan gezellig bij je vrienden aan tafel zitten.

Zet op de dag van het etentje alles klaar. Maak het gezellig. Zet een leuk muziekje op en steek bijvoorbeeld kaarsjes aan.

Tijdens het etentje

Vraag je vrienden of ze iets willen drinken wanneer ze binnenkomen. Zorg dat er iets op tafel staat om te eten, zoals olijven of stokbrood met kruidenboter.

Als iedereen gezellig aan tafel zit, kun je het eerste gerecht op tafel zetten.

Het is handig als je aanrecht is opgeruimd. Je hebt dan plek om de vuile borden weg te zetten.

Na het etentje

Vraag na het eten of je vrienden een kopje koffie of thee willen. Ruim de tafel af. De afwas kun je het beste doen als je vrienden weg zijn.

Makkelijk koken met Steffie!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen