Je hoeft je niet te verstoppen als je een compliment hebt gekregen.
Je hoeft je niet te verstoppen als je een compliment hebt gekregen.

Hoe geef en ontvang ik een compliment?

Voor de één komen complimenten als water uit de kraan. En voor de ander is het een stuk lastiger. Ook als iemand je een compliment geeft, kun je je daar best een beetje verlegen door voelen.

Hoe kan dit? En is het echt zo lastig een complimentje te geven en te krijgen?

Dankjewel

Als je een compliment krijgt en je voelt je daardoor verlegen, kun je al beginnen met gewoon “Dankjewel” zeggen. Iemand die een compliment geeft, meent dat ook echt. Je wordt gezien en dat is eigenlijk al heel erg leuk!

Als je het leuk vindt om te horen kun je dat ook zeggen: “’Wat leuk om te horen, dankjewel!”

Een compliment geven

Ook voor het geven van een compliment kun je verlegen worden. Het kan daarom makkelijker zijn om iemand apart te nemen en dan een compliment te geven.

Wees met een compliment altijd duidelijk. Bijvoorbeeld: “Ik vind het echt heel leuk werken met jou.” Of: “Ik vind dat je er heel goed uitziet vandaag.” Een compliment is het leukst als je hem persoonlijk deelt. Dus niet via de app of via e-mail, maar wanneer je iemand ziet.

Oefening baart kunst

Begin eens met jezelf voor de spiegel een compliment te geven. Zo word je er beter in. Zeg bijvoorbeeld: “Je ziet er goed uit vandaag!” en “Vandaag zit je haar echt prachtig.” Zorg er voor dat je je compliment echt meent, net als bij een compliment aan iemand anders.

Wie zou jij een compliment willen geven?

Hoe werken relaties?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen