In Amerika is 36 procent van de pizza’s belegd met pepperoni. In Japan zijn inktvis, mayonaise en bacon populair.
In Amerika is 36 procent van de pizza’s belegd met pepperoni. In Japan zijn inktvis, mayonaise en bacon populair.

Hoe maak je een pizza met geitenkaas?

Op vakantie eet je vaak andere dingen dan in Nederland. Zo at ik in Spanje een heerlijke pizza met geitenkaas.

Deze pizza kun je ook eenvoudig thuis maken. Ik leg je uit hoe je dat doet.

Wat heb je nodig?

  • Een rol verse pizzadeeg.
  • Potje aardbeienjam of bosvruchtenjam.
  • Handje geraspte kaas.
  • 125 gram geitenkaas.
  • Handje diepvries frambozen of verse frambozen.
  • Eventueel een beetje honing als je dit lekker vindt.

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het pizzadeeg uit de verpakking. Vaak zit hier al bakpapier bij. Leg het pizzadeeg op het bakpapier op een bakplaat.
  3. Besmeer de pizza met een ruime hoeveelheid jam.
  4. Strooi daarna een handje geraspte kaas over de pizza.
  5. Verkruimel nu de geitenkaas over de pizza.
  6. Haal de frambozen uit de vriezer of pak je verse frambozen erbij. Strooi de frambozen over je pizza heen. Dit mag je geheel naar eigen keuze doen.
  7. Wil je honing op de pizza? Verdeel dan een lepel honing over de pizza.
  8. Zit alles erop? Doe de pizza voor ongeveer 15- 20 minuten in de oven.

Laat het je lekker smaken!

Niet dol op geitenkaas?

Geen enkel probleem. Je kunt de geitenkaas ook vervangen door feta kaas. Deze kaas is iets minder sterk van smaak.

Wil je liever helemaal iets anders? Een zelfgemaakte pizza kun je met allerlei ingrediënten beleggen.

Zoek een recept dat bij jou past en ga op ontdekkingsreis.

Wil je meer weten over kaas?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen