Op vakantie eet je vaak andere dingen dan in Nederland. Zo at ik in Spanje een heerlijke pizza met geitenkaas. Deze pizza kun je ook eenvoudig thuis maken. Ik leg je uit hoe je dat doet.
• Een rol verse pizzadeeg
• Potje aardbeienjam of bosvruchtenjam
• Handje geraspte kaas
• 125 gram geitenkaas
• Handje diepvries frambozen of verse frambozen.
• Eventueel een beetje honing als je dit lekker vindt
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Haal het pizzadeeg uit de verpakking. Vaak zit hier al bakpapier bij. Leg het pizzadeeg op het bakpapier op een bakplaat.
3. Besmeer de pizza met een ruime hoeveelheid jam.
4. Strooi daarna een handje geraspte kaas over de pizza.
5. Verkruimel nu de geitenkaas over de pizza.
6. Haal de frambozen uit de vriezer of pak je verse frambozen erbij. Strooi de frambozen over je pizza heen. Dit mag je geheel naar eigen keuze doen.
7. Wil je honing op de pizza? Verdeel dan een lepel honing over de pizza.
Zit alles erop?
8. Doe de pizza voor ongeveer 15- 20 minuten in de oven.
Laat het je lekker smaken!
Geen enkel probleem. Je kunt de geitenkaas ook vervangen door feta kaas. Deze kaas is iets minder sterk van smaak. Wil je liever helemaal iets anders? Een zelfgemaakte pizza kun je met allerlei ingrediënten beleggen. Zoek een recept dat bij jou past en ga op ontdekkingsreis.