Soms is het handig om te koken voor meerdere dagen.
Soms is het handig om te koken voor meerdere dagen.

Geen tijd om te koken? Tips voor een gezonde snelle hap!

Je hebt zin in een lekkere en gezonde maaltijd, maar je hebt geen tijd om lang in de keuken te staan. Toch is het belangrijk dat je iedere dag goed eet. Steffie heeft een paar handige tips!

Maak een eetplanning

Aan het begin van de week kun je een planning maken van wat je de hele week wilt gaan eten. Het is belangrijk dat je rekening houdt met wat je die week te doen hebt. Ben je een avond laat thuis, kies dan voor een gezonde kant-en-klaarmaaltijd. Ben je een dagje vrij? Ga dan lekker voor jezelf koken.

Maak een boodschappenlijstje

Als je weet wat je de hele week gaat eten, kun je voor de hele week een boodschappenlijstje maken. Spreek met jezelf af dat je maar twee keer in de week boodschappen doet. Als je boodschappen gaat doen, doe dat dan op een moment dat je genoeg tijd hebt.

Kook voor een paar dagen

Als je in het weekend meer tijd hebt, kun je koken voor een paar dagen. Maak bijvoorbeeld een pan macaroni en stop het in bakjes in de vriezer. Als je dan een keer wat later thuis bent, hoef je alleen maar een bakje op te warmen.

Makkelijke kookboeken

Je kan hier een kookboek (PDF) downloaden met veel lekkere recepten in makkelijke taal. Je kan hier lezen hoe Margo en Robin een speciaal kookboek met veel plaatjes hebben gemaakt.

Het makkelijke kookboek boordevol gezonde recepten om samen te maken.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen