Een kindje aait een ezel.
Een kindje aait een ezel.

Hier kan je ezels knuffelen

In Zeist vind je een opvang voor ezels. Hier krijgen zieke, oude en niet goed verzorgde ezels heel veel liefde, ruimte en aandacht.

Ezels

Ezels zijn tussen de 90 en 160 centimeter hoog. Dat is gemeten bij het uiteinde van hun voorpoot. Dat heet de schofthoogte. Ze hebben lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen.

Ze hebben een grijze of bruinachtige vacht. De meeste wilde ezels vertonen een wildkleur, met een aalstreep.

Deze aalstreep is ook bij de meeste tamme ezels nog te zien. De onderzijde, de snuit en de flanken vertonen lichtere kleuren. Het geluid dat ezels maken noemt men balken of iaën.

Bewoners

In de opvang wonen op dit moment ongeveer 20 ezels. Op de website vind je hun foto’s en persoonlijke verhaal.

Wandeling

Samen een wandeling maken met een ezel? Dat kan! Er worden ezelwandelingen georganiseerd. De ezels die wandelen leuk vinden lopen graag een stukje met jou mee door het bos.

Adopteren

Wist je dat je ook een ezel kan adopteren? Je krijgt de ezel dan niet mee naar huis hoor! Maar voor een bepaald bedrag per jaar kan je een ezel komen uitzoeken op de opvang of op de website. Je krijgt dan een bewijs van adoptie met een mooie foto van jouw adoptie-ezel.

Bezoeken

Neem eens een kijkje bij de opvang. Je mag tussen de ezels lopen en ze lekker aaien en knuffelen! De vrijwilligers die er werken vertellen je heel graag over de ezels en het werk wat ze er doen.

Wil je meer informatie over de opvang? Klik dan hier voor de website.

In Zeist vind je een opvang voor ezels. Hier krijgen zieke, oude en niet goed verzorgde ezels heel veel liefde, ruimte en aandacht.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen