Rabarber is eigenlijk een groente, maar we eten het vaak als fruit in taart of compote!
Rabarber is eigenlijk een groente, maar we eten het vaak als fruit in taart of compote!

De seizoensgroentes van mei

Seizoensgroentes zijn groentes die in een maand makkelijk te krijgen zijn. Zo komt de groente uit Nederland of dichtbij Nederland.

De groentes hoeven dan niet uit een ver land te komen. Hierdoor is het goedkoper en vaak erg smaakvol.

Postelein

Postelein is een groente van de posteleinfamilie. Het lijkt op het oog op een soort sla.

Postelein komt over de hele wereld voor.

Het bloeit in Nederland vanaf juni. Het wordt daarom ook net voor de bloeiperiode geoogst.

Het smaakt een klein beetje zuur. Je kan het koken of vers eten.

Raapstelen

Raapstelen is een groente van de Kruisbloemenfamilie. Het lijkt net als postelein op een groen sla blaadje.

Je kan ook de stelen eten van raapstelen.

Het is een groente die heel lang goed te krijgen is in Nederland.

Rabarber

Rabarber is een groente van de duizendknoopfamilie. Het is een plant met rode stengels en grote groene bladeren.

Rabarber wordt al heel lang door mensen gebruikt. Dit was eerst alleen als medicijn.

De bladeren van de rabarber kunnen heel veel zuur bevatten. Als je veel van dit zuur eet kan het giftig zijn.

Daarom eten wij alleen de stelen. Eerst kook je ze en dan doe je er een beetje suiker bij.

Je kan er lekkere toetjes en taartjes mee maken!

Kookboek

Wil je eenvoudige recepten voor seizoensgroenten? Download dan hier een kookboek (PDF) in makkelijke taal.

Kaas is gezond

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen