Ongezouten nootjes zijn gezond.
Ongezouten nootjes zijn gezond.

Eet jij een gezonde snack?

Heb jij ook weleens honger als je ‘s avonds lekker voor de tv zit? Het is dan heel makkelijk om een zak chips te pakken. Het is natuurlijk veel beter om een gezonde snack te nemen. Wil je weten wat gezonde snacks zijn?

Nootjes

Nootjes zijn een gezond tussendoortje. Het is wel belangrijk dat je nootjes pakt die ongezout en ongebrand zijn. De andere nootjes zijn iets minder gezond. Let op: In nootjes zitten ook veel calorieën, dus neem niet te veel nootjes.

Popcorn

Bij een goede film hoort natuurlijk popcorn. Wist je dat popcorn gezond is? Je moet dan kiezen voor de droge maiskorrels, waar jezelf popcorn van moet maken. De kant en klare popcorn die je in de winkel kunt kopen, is minder gezond.

Fruit

Een stuk fruit is altijd lekker fris en lekker gezond. Het is verstandig om iedere dag twee stukken fruit te eten. Pak dus een appel of een banaan bij je favoriete televisieprogramma.

Kwark

In de avond kun je ook een bakje magere kwark nemen. Kwark heeft weinig calorieën en heeft veel eiwitten. Misschien vind je het lekker om stukjes fruit in je kwark te doen.

Rauwkost

Je kunt ook wat rauwkost nemen in de avond. Neem wat rauwe worteltjes, stukjes bloemkool of paprika.

Hoe kan je gezond ontbijten en lunchen?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen