De trouwe viervoeter van de familie van Daniëlle.
De trouwe viervoeter van de familie van Daniëlle.

Ik woef van jou

Honden zijn de trouwste viervoeter van de mens en op 26 augustus was het internationale dag van de hond. Hoog tijd voor een beetje speciale aandacht voor deze harige vriendjes.

Honden in de media

Er zijn heel veel bekende honden. Denk aan de hond van Mickey Mouse: Pluto. En ook Snoopy, Takkie en Scooby Doo ken je vast wel. Naast deze getekende vrienden, zijn er ook veel ‘echte’ honden die bekend zijn. Zoals Lassie en Beethoven. En kende je politiehond Bumper al?

Honden in de zorg

Naast dat ze je heel veel liefde kunnen geven, zijn sommige honden speciaal getraind om je te helpen in het dagelijks leven. Dit heet een hulphond. Hulphonden zijn er voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld voor iemand met autisme. Een hulphond kan helpen bij het bezoeken van een ziekenhuis of boodschappen doen.

In de meeste gevallen gaat de puppy eerst een jaar naar een puppypleeggezin om sociaal te worden. Hierna gaat de hond naar school.

Gezelschapsdier

Beethoven zorgde ervoor dat veel mensen ook een Sint Bernard gingen adopteren. Dit gebeurde ook toen de 101 Dalmatiërs op het witte doek verschenen. Iedereen wilde een gevlekte vriend. Maar voor je een hond koopt is het belangrijk om je goed in te lezen in het ras. En te leren wat een hond nodig heeft.

Een Dalmatiër heeft bijvoorbeeld duidelijke grenzen nodig. Koop pas een hond als je weet dat je er ook goed voor kan zorgen. Een hond moet je uitlaten, knuffelen, eten en heel veel liefde geven. Deze liefde is heel belangrijk. Dan heb je aan een hond namelijk een vriend voor het leven.

 

De hond van Daniëlles familie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen