Chocolade maakt je slimmer, alerter en geeft je een goed humeur.
Chocolade maakt je slimmer, alerter en geeft je een goed humeur.

Waarom is chocolade goed voor je?

Chocolade is niet alleen lekker, het heeft ook voordelen. Misschien geloof je het niet, maar uit onderzoek is gebleken dat chocolade goed voor je kan zijn.

Hier een aantal pluspunten op een rijtje.

Blij

Als eerste en dat is wel heel fijn: chocolade maakt je blij. In pure chocolade zitten verschillende stofjes die je een geluksgevoel geven.

Bescherming

Het beschermt je tegen UV-straling. De flavonoïden in de pure chocolade zorgen voor bescherming, hydratering en goede doorbloeding van je huid. Flavonoïden zijn natuurlijke bestanddelen van planten.

In pure chocolade zit veel cacao. Cacao bevat stoffen die de kans op hartziektes, astma en diabetes type 2 vermindert.

Minder trek

Het stilt je trek in ander lekker eten. Als je een klein stukje extra pure chocolade eet zal je minder trek hebben in zoete, zoute en vette voeding.

En het werkt als hoestdrankje! Doordat de chocolade in je keel blijft plakken, worden de zenuwen niet meer geprikkeld en hoef je niet meer te hoesten.

Hoeveel per dag?

Ongeveer 10 gram per dag zou kunnen bijdragen aan je gezondheid. Dat zijn ongeveer twee kleine blokjes van een chocoladereep.

Het voordeel van pure chocolade met een hoog cacaogehalte is dat één blokje al best zwaar valt. Je raakt er veel sneller verzadigd van dan van melkchocolade.

Niet teveel

Een aantal fijne voordelen van chocolade dus. Maar let wel op. Het blijft alleen gezond zolang je er niet teveel van snoept.

Meer weten over gezond en lekker eten? Kijk dan op Kijkopgezond.nl

Eenvoudig bewegen met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen