Heb je een verstandelijke beperking? Dan heb je vaak meer moeite met bepaalde dingen.
Heb je een verstandelijke beperking? Dan heb je vaak meer moeite met bepaalde dingen.

Wat is een verstandelijke beperking?

Heb je een verstandelijke beperking? Dan heb je vaak meer moeite met bepaalde dingen. Je hebt bijvoorbeeld meer tijd nodig om informatie goed te begrijpen. Je vindt het lastiger om informatie te onthouden en het kost je meer tijd en moeite om iets nieuws te leren.

Latere leeftijd

Veel mensen komen er pas op latere leeftijd achter dat ze een verstandelijke beperking hebben. Dat lucht op. Ze weten dan waarom ze met sommige zaken problemen hebben gehad in hun leven. Omdat de wereld erg ingewikkeld is geworden, valt een beperking nu ook meer op.

Ervaringsdeskundigen

De website is gemaakt voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Ervaringsdeskundigen hebben verteld wat zij zoal ervaren in het dagelijks leven. Steffie vertelt daarom ook wat mensen met een verstandelijke beperking vaak fijn vinden en hoe mensen met hen moeten omgaan.

Zo vinden ze het bijvoorbeeld fijn als mensen informatie op een rustige en duidelijke manier aan hen uitleggen.

Herkennen

Heb jij een verstandelijke beperking? Maar vind je het lastig om dit aan anderen uit te leggen? Of begrijp je zelf niet zo goed wat een verstandelijke beperking is? Dan kan deze website van Steffie je misschien helpen.

Je kunt je misschien in dingen herkennen. Natuurlijk niet in alles. Iedereen is immers anders en uniek! Je kunt de website ook laten zien aan anderen. Bijvoorbeeld omdat je graag wilt dat anderen jou beter begrijpen.

Steffie legt op Lvb.Steffie.nl uit wat een verstandelijke beperking is en hoe je daarmee om kunt gaan.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen