Vrijwilligers ruimen het afval van de Nederlandse stranden op.
Vrijwilligers ruimen het afval van de Nederlandse stranden op.

Ruim 6.000 kilo strandafval opgeruimd

Stichting De Noordzee organiseert al 10 jaar een grote schoonmaakactie om de stranden in Nederland op te ruimen. Dit doen ze samen met vrijwilligers. Dit jaar is er 6.081 kilo afval opgeraapt.

Boskalis Beach Cleanup Tour

Van 1 tot 15 augustus was dit jaar de Boskalis Beach Cleanup Tour. Samen met vrijwilligers maakte Stichting de Noordzee de stranden in Nederland schoon. Er werd 6.081 kilo afval verzameld. Ook werden er 27.854 sigarettenpeuken gevonden.

Zwerfafval

Zwerfafval is afval dat in de natuur is terecht gekomen. Zwerfafval in zee is een groot probleem. Stichting de Noordzee doet hier onderzoek naar. Gelukkig kwam in 2021 uit hun onderzoek dat de hoeveelheid zwerfafval op de stranden in Nederland aan het dalen is. Dit is goed nieuws! Het is belangrijk om er samen voor te zorgen dat het steeds minder wordt.

Wat kan jij doen?

Neem altijd je eigen afval weer mee naar huis als je een dagje naar het strand gaat. Of gooi je afval weg in een prullenbak. Dit geldt ook als je ergens anders in de natuur bent. Gooi je afval niet zomaar op de grond. Ook je sigarettenpeuken niet.

Wil jij ook een keer helpen om de stranden op te ruimen? De volgende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour is volgend jaar in augustus.

Er ligt gelukkig minder plastic in de oceaan.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen