Het echtpaar Chen runde tot de dood van Wei een goedlopend cafetaria in de Haagse wijk Houtwijk.
Het echtpaar Chen runde tot de dood van Wei een goedlopend cafetaria in de Haagse wijk Houtwijk.

Veel steun voor weduwe snackbar

In Den Haag heeft mevrouw Xiao Chen een snackbar. Haar man Wei is overleden na een aanval met een mes. Zij is hierbij ook gewond geraakt.

Sinds die tijd gaat het niet goed met haar en de snackbar.

Hulp

In iets meer dan een week hebben daarom meer dan 4.600 mensen geld gegeven om haar te helpen. Het is nu meer dan 110.000 euro.

Ze kan niet meer werken in haar snackbar omdat het gevaarlijk voelt. Maar ze wil wel weer aan het werk. Initiatiefnemers van de actie Femke en Petra zijn blij met het geld en de aandacht.

Boos

Mensen zijn boos omdat Xiao van de overheid geen hulp krijgt. Haar snackbar is al maanden gesloten en er is geen inkomen.

Maar nu heeft ze geld gekregen om samen met haar twee kinderen de komende tijd van te leven. Ze hoeft de snackbar en haar auto niet te verkopen. Ze is blij dat mensen haar steunen.

Er zijn tieners gearresteerd voor de aanval op haar en haar man. Ze durft nu niet meer naar buiten en kan niet werken. Ze wil haar snackbar behouden.

Oplossing

Mensen geven veel geld, sommigen zelfs duizend euro. Kleine bedragen helpen ook. Het doel was om 4.000 euro op te halen. Maar nu is er veel meer geld. Ze hoopt haar snackbar te kunnen heropenen.

Politici stellen vragen en willen helpen. Deskundigen zeggen dat er meer moet gebeuren voor mensen zoals Xiao. Er moet snel een oplossing komen.

Dankbaar

Mevrouw Xiao Chen is dankbaar voor het geld en de politieke aandacht. Ze hoopt dat anderen in de toekomst beter worden geholpen.

Wil je haar ook helpen? Klik dan hier om geld te doneren.

Wat zijn jouw rechten als slachtoffer?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen