In 2023 heb je wat meer geld om je rekeningen te betalen.
In 2023 heb je wat meer geld om je rekeningen te betalen.

Veel mensen krijgen dit jaar meer geld

De meeste huishoudens krijgen dit jaar meer geld. Dat komt door extra steun van de overheid. Omdat veel mensen schulden hebben, weten we nog niet of dit genoeg is, maar het ziet er goed uit. Het kan oplopen tot 8.1% meer geld om uit te geven.

Meer salaris

Veel werkenden krijgen meer salaris omdat ze meer arbeidskorting krijgen en dus minder belasting hoeven te betalen. Ook ontvangen veel werkenden een cao-loonsverhoging. En mensen met kinderen merken dat ze dit jaar meer kinderbijslag en kindgebonden budget krijgen.

Hogere uitkeringen

Niet-werkenden zien dat de uitkeringen en bijstand fors zijn verhoogd. Daarnaast is de zorgtoeslag flink gestegen waardoor alleenstaanden met de allerlaagste inkomens nog maar € 3 per maand zelf hoeven te betalen voor de basisverzekering.

Meer uitgeven

Al deze maatregelen zorgen voor wat extra geld dat de meesten hard nodig hebben. Vorig jaar heeft iedereen flink moeten inleveren en de prijzen in de supermarkt en van de energie blijven hoog. Bovendien hebben velen nog rekeningen liggen die ingelopen moeten worden.

Blijf wel op je geld letten

We weten nog niet wat alle prijzen gaan doen komend jaar. Mede omdat we moeten afwachten of de inflatie inderdaad op een fors lager niveau uitkomt dan vorig jaar. Inflatie betekent dat geld minder waard wordt. Probeer dus altijd wat geld achter de hand te houden voor tegenvallers.

Op de website Snapjegeld.nl van Steffie kan je op een leuke manier leren om beter om te gaan met je geld.

De meest eenvoudige website over geldzaken.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen