Eén van de belangrijkste dingen om een stranddag perfect te maken is genoeg drinken.
Eén van de belangrijkste dingen om een stranddag perfect te maken is genoeg drinken.

Tips voor een stranddag

In Nederland vind je vele stranden maar ook ander water waar je heerlijk kunt relaxen. Maar wat neem je nou eigenlijk allemaal mee als je een dagje naar het water gaat?

Belangrijk

  • Zwemkleding. Een badpak of een bikini of zwembroek is erg handig vooral als je het water in gaat.
  • Badhanddoek. Een badhanddoek is fijn omdat deze groter is dan de normale handdoek. Hier kan je lekker op liggen.
  • Zonnebrandcrème. Erg belangrijk! Goed insmeren is nodig zodat je niet verbrand. Je kan je het beste al thuis insmeren voordat je weggaat. De zonnebrandcrème moet namelijk even intrekken. Zorg ervoor dat je je regelmatig insmeert aan het water. Op sommige plekken in Nederland kan je bij smeerpalen gratis zonnebrandcrème krijgen.
  • Drinken. Neem voldoende water mee. Dit zorgt ervoor dat je niet uitdroogt en dat je geen hoofdpijn krijgt. Leg de avond voordat je weggaat een fles water in de vriezer. Dan heb je op de stranddag lekker koud water.

Wat nog meer

  • Eten. Maak bijvoorbeeld lekkere broodjes en verpak deze in aluminiumfolie. Dan blijven ze lekker koel en fris. Je kan ook een koeltas meenemen. Daarin blijft eten en drinken langer koud.
  • Geld. Altijd handig om bij je te hebben. Misschien is er een wc in de buurt waarvoor je moet betalen of je kan er wat lekkers mee halen bij een strandtent.
  • Vermaak. Ondanks dat aan het water liggen en zwemmen al erg leuk is kan je nog wat extra’s meenemen om jezelf te vermaken. Bijvoorbeeld een leuk tijdschrift, muziek of een leuk strandtennissetje.

Het team van Steffie wenst jou veel plezier tijdens jouw stranddag!

Veilig nieuwe mensen leren kennen doe je met ABCMaatje.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen