In de zomer is het leuk om te gaan barbecueën. Tijdens een barbecue kun je genieten van lekker vlees, gegrilde groentes en heerlijke salades.
Maar hoe kun je het beste barbecueën? Met deze tips van Steffie wordt jouw barbecue een feestje!
Het is verstandig om je barbecue regelmatig schoon te maken. Maak iedere keer nadat je de barbecue hebt gebruikt het rooster en de binnenkant van de barbecue schoon.
Daarnaast is het slim om één of twee keer per jaar de barbecue helemaal goed te poetsen.
De kolen in een barbecue steek je aan met speciale aanmaakblokjes. Die zijn hiervoor gemaakt.
Steek de barbecue nooit aan met spiritus of andere chemische vloeistof.
Zorg ervoor dat de barbecue op de juiste temperatuur is voordat je er vlees op legt. Is de barbecue te koud? Dan kan het vlees aan de barbecue blijven plakken.
Maar is de barbecue te warm? Dan heb je kans dat het vlees gaat verbranden voordat het vlees gaar is.
Als je vlees van de barbecue haalt moet je eerst kijken of het vlees goed gaar is.
Dit doe je door het vlees door midden te snijden en naar de binnenkant te kijken. Je hoort geen bloed of rood vlees meer te zien.
Je kan ook met je vinger aan de binnenkant van het vlees voelen of het al warm is. Rundvlees mag eventueel nog wel een beetje rauw zijn.