De dertien regionale publieke omroepen, Steffie en Kieskompas hebben per provincie een stemhulp ontwikkeld.
De dertien regionale publieke omroepen, Steffie en Kieskompas hebben per provincie een stemhulp ontwikkeld.

Steffie helpt bij de verkiezingen

Er zijn weer verkiezingen. Op wie kan je stemmen en hoe moet je dat dan doen? Steffie heeft een stemhulp in makkelijke taal gemaakt. Zo kan iedereen eenvoudig hulp vragen bij het uitbrengen van een stem bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Kieskompas met Steffie

De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroepen. Door deze samenwerking is het voor het eerst dat er een volledig onafhankelijke stemhulp beschikbaar is tijdens de verkiezingen.

De stemhulp van Steffie

Hulp van journalisten

De journalisten van de dertien omroepen hebben onderwerpen gekozen die écht spelen in de afzonderlijke provincies. Zo is in Fryslân een belangrijk thema het winnen van gas in de Waddenzee, terwijl de verschraling van het openbaar vervoer juist in Zeeland de gemoederen bezig houdt.

Voor iedereen toegankelijk

Met behulp van Steffie is het Kieskompas nu ook in makkelijke taal beschikbaar. Sander van Barneveld van de regionale omroepen zegt: “Ik vind het echt fantastisch dat iedereen die het Kieskompas invult van Steffie gebruik kan maken. Hoewel we ons best hebben gedaan om de stellingen zo helder mogelijk op te schrijven, staan er toch nog genoeg moeilijke woorden in.

Steffie kan ze op verzoek uitleggen en helpt ook het Kieskompas makkelijk te doorlopen. Daarmee wordt het voor veel meer mensen mogelijk om goed geïnformeerd een mening te vormen over zaken die in hun provincie spelen. En dat is ontzettend belangrijk want – laten we eerlijk zijn – politiek is al ingewikkeld genoeg.”

Hulp van ervaringsdeskundigen

Steffie en haar helpers zetten zich iedere dag in om kwetsbare mensen te helpen in een wereld die steeds digitaler en ingewikkelder wordt. Ervaringsdeskundigen Kevin en Benjamin helpen Steffie daarom met Hoewerktstemmen.nl.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen