Het is veel leuker om samen te gaan sporten
Het is veel leuker om samen te gaan sporten

Samen ga je eerder sporten

Veel mensen hebben het goede voornemen om vaker in beweging te komen. Wetenschappers hebben nu een verrassend goede oplossing gevonden om meer te gaan sporten: neem een vriend of vriendin mee.

Samen sporten

Goede voornemens houden vaak niet lang stand. Hoewel we weten hoe goed de sportschool voor ons is, vinden veel mensen het moeilijk om enthousiast te blijven. Maar er is goed nieuws.

Een Amerikaans onderzoek toont aan dat samen sporten met een vriend of vriendin ervoor zorgt dat je 35% vaker naar de sportschool gaat. Het onderzoek is gepubliceerd in het blad Management Science.

Het onderzoek

Voor het onderzoek organiseerden wetenschappers een 'Gym Bonus Month' in februari, met 774 deelnemers. Ze werden per dag betaald om naar de sportschool te gaan. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld.

De eerste groep kreeg de beloning altijd, zonder voorwaarden. De tweede groep kreeg de beloning alleen als ze samen met een vriend of vriendin gingen sporten.

Twee redenen

De resultaten lieten zien dat de tweede groep de sportschool 35% vaker bezocht. Wetenschapper Rachel Gershon en haar team concludeerden dat er twee redenen waren:

  1. Ten eerste vonden de deelnemers het leuker om samen te sporten.
  2. Ten tweede voelden ze zich verantwoordelijk om hun vriend niet in de steek te laten. Gershon zegt: "Mensen willen hun vrienden niet teleurstellen en zijn ook bezorgd over wat andere mensen van hun vinden als ze niet gaan."

Samen is beter

De resultaten van het onderzoek verrassen misschien niet, maar ze zijn wel opvallend. Hoewel een vriend het makkelijker maakt om naar de sportschool te gaan, gaf 80% van de deelnemers aan liever alleen te gaan. Dit kan betekenen dat mensen de nadelen van samen sporten beter zien dan de voordelen, zoals een moment vinden waarop je beide kan. En dat is jammer, want samen sporten heeft veel voordelen, zoals het versterken van een vriendschap en meer motivatie.

Interessant voor sportscholen

Deze resultaten kunnen ook interessant zijn voor sportscholen en andere bedrijven. Zij kunnen deze kennis gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten langer te behouden.

Samen bewegen met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen