Computers worden steeds slimmer door AI. Dat is Engels voor Kunstmatige Intelligentie.
Computers worden steeds slimmer door AI. Dat is Engels voor Kunstmatige Intelligentie.

OpenAI, een website voor al je vragen

Computers kunnen steeds meer. Ze kunnen ook zelf nadenken, net als mensen. Dat noemen we Kunstmatige Intelligentie. Er zijn al websites die je van alles kunt vragen en die je dan keurig antwoord geven. Hoe werkt dat?

OpenAI

Een voorbeeld van zo’n website is OpenAI. AI betekent Artificial Intelligence. Dat is Engels voor Kunstmatige Intelligentie. OpenAI betekent dus Open Kunstmatige Intelligentie.

Net zo slim als mensen

OpenAI is bezig met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het is de bedoeling dat de computer straks net zo goed werkt als de hersenen van mensen. Dan kunnen computers ons steeds beter helpen in de gezondheidszorg, bij milieuproblemen en in de industrie.

Chat

Je kunt nu al kijken wat OpenAI kan. Op de chat-pagina van de website kun je van alles vragen. Binnen een paar seconden geeft de chat antwoord op je vraag. Ook liedjes, recepten, uitleg hoe iets werkt, en zelfs antwoord op de vraag ‘wat is OpenAI?’

Inloggen

Op de website chat.openai.com/chat moet je je eerst aanmelden met je e-mailadres en een wachtwoord. Je krijgt dan een mail waarin je je aanmelding moet bevestigen. Daarna vul je op de website je naam en je telefoonnummer in. Je krijgt dan via je sms een code waarmee je kunt inloggen.

Aan de slag

Na het inloggen kun je onderaan in de witte balk je vraag typen. Dat kan gewoon in het Nederlands. Je krijgt ook in het Nederlands antwoord.

Tips

De website onthoudt alle vragen en antwoorden. Stel dus geen al te persoonlijke vragen en wees voorzichtig met je privé-gegevens!

Meer weten over hoe je een computer gebruikt? Kijk dan ook eens op Klik & Tik van Oefenen.nl

Meer weten over hoe computers werken?  Kijk dan eens bij Oefenen.nl

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen