In Puy du Fou kan je een reis door de tijd maken.
In Puy du Fou kan je een reis door de tijd maken.

Nieuw pretpark over de geschiedenis van Nederland

Een Frans bedrijf wil een nieuw pretpark aanleggen in de buurt van Meppel. Dat is in Drenthe. Het pretpark moet gaan over de geschiedenis van Europa en Nederland.

Het Franse bedrijf denkt dat ze honderdduizend bezoekers per jaar kunnen trekken.

Geen achtbanen

Het is nog niet bekend hoe het pretpark er precies uit gaat zien. Maar er komen in ieder geval geen achtbanen. Wel staat vast dat er veel shows met acteurs te zien zijn. Dit om de geschiedenis beter uit te kunnen beelden.

In Frankrijk hebben ze precies zo´n park. Voor de pretparkfans onder ons misschien bekend. Het park in Frankrijk heet Puy du Fou. In dit park is bijvoorbeeld een Frans middeleeuws dorp nagebouwd waar je doorheen kunt wandelen.

De Efteling

Het is niet de eerste keer dat mensen die bij Puy du Fou werken in Nederland meewerken aan een project. Ze hielpen bijvoorbeeld ook bij het ontwerpen van de theatershow Ravelijn in de Efteling.

Naast een park in Frankrijk heeft het bedrijf ook een park gebouwd in Spanje en binnenkort ook in de Verenigde Staten. Het is nog niet zeker of het plan doorgaat. Maar als het bedrijf besluit een nieuw park te bouwen in Noord-Europa wordt dat Meppel.

Zou jij naar dit nieuwe showpark gaan en welke geschiedenis wil je dan zien? Vertel het Steffie.

Wat kan je doen in je vrije tijd?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen