Opeens was er één schilderij te veel. Buiten openingstijden hing de 51-jarige medewerker zijn werk aan de muur.
Opeens was er één schilderij te veel. Buiten openingstijden hing de 51-jarige medewerker zijn werk aan de muur.

Museummedewerker hangt eigen schilderij op

Een medewerker van een Duits museum in München wilde beroemd worden en smokkelde zijn eigen schilderij het museum binnen.

Nieuw schilderij

In het museum Pinakothek der Moderne is er korte tijd een heel apart kunstwerk geweest. Een medewerker van dit museum voor moderne kunst heeft een van zijn eigen schilderijen het gebouw binnengesmokkeld en het opgehangen.

Kunstenaar

De 51-jarige man werkte in de technische dienst en noemt zichzelf een freelance kunstenaar. Volgens de politie hoopte hij met deze actie door te breken als beroemde kunstenaar.

Omdat hij ook buiten de openingstijden toegang had tot de ruimtes en het niemand opviel toen hij het schilderij ophing.

Snel weg

Hoe lang het schilderij aan de muur hing, is niet duidelijk. Het museum gaat er echter van uit dat het niet lang was. Het kunstwerk was 60 bij 120 centimeter groot.

"Het toezicht merkt zoiets meteen op", zegt woordvoerster Tine Nehler. Het schilderij werd verwijderd en waarschijnlijk teruggegeven aan de maker. Wat het voorstelde, is niet bekend bij de woordvoerster.

Onderzoek

Nu doet de politie onderzoek naar vandalisme. De man had twee gaten geboord in een lege muur in een gang. Dat is het enige waar hij straf voor kan krijgen.

Van het museum mag hij nu het gebouw nooit meer in. De man is ook zijn baan in het museum kwijt.

Eerder

Een soortgelijk iets deed zich enkele weken geleden voor in Bonn. Een studente smokkelde een van haar eigen schilderijen de Bundeskunsthalle binnen en bevestigde het met plakband aan de muur.

In tegenstelling tot in München werd de toevoeging aanvankelijk niet opgemerkt. Pas toen de tentoonstelling werd afgebroken, merkte men op dat er een schilderij te veel was.

De Kunsthalle reageerde wel met humor: "We vinden dit grappig en willen de kunstenaar graag ontmoeten. Dus meld je! Er is geen probleem. Beloofd!"

Hoe werken verzekeringen?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen