De Amazone is het grootste regenwoud op aarde met een oppervlakte van 5.5 miljoen vierkante kilometer.
De Amazone is het grootste regenwoud op aarde met een oppervlakte van 5.5 miljoen vierkante kilometer.

Kinderen overleven vliegtuigcrash

Op 2 mei 2023 raakte een vliegtuigje in de problemen boven het Amazoneregenwoud van Colombia. Het vliegtuigje stortte neer. Helaas kwam de piloot om het leven. Net als de moeder van vier kinderen. Maar de vier kinderen overleefden de crash. Dit is hun bijzondere verhaal.

Witoto-stam

De broertjes en zusjes waren dertien, negen, vier en elf maanden oud. Kun je je voorstellen hoe eng het moet zijn geweest om alleen in de jungle te zijn? Gelukkig behoorden de kinderen tot de Witoto-stam en hadden de kinderen een beetje geleerd hoe ze in de jungle konden overleven van haar moeder.

Operatie Hoop

Na twee weken konden reddingswerkers eindelijk naar de plaats van de crash gaan. Ze vonden het vliegtuigje, maar de kinderen waren nergens te bekennen. In de buurt werden sporen van de kinderen gevonden, zoals voetstappen, opgegeten fruit en gebruikte luiers. Dit gaf de reddingsteams hoop en ze begonnen een grote operatie genaamd 'Operatie Hoop'.

Kinderen van de Jungle

Na vele dagen van zoeken leek de hoop steeds kleiner te worden. Maar 40 dagen na de crash, was er een wonder! Een team van militairen en vrijwilligers vond de vermiste kinderen. En ze waren nog in leven.

De president van Colombia noemt hen "kinderen van de jungle" en "kinderen van Colombia". Het hele land is blij dat ze weer veilig terug zijn. Het avontuur van deze kinderen zal zeker de geschiedenisboeken ingaan.

Wat doet een notaris?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen