Een kat is eigenwijs en zelfstandig, maar ook lief en zacht.
Een kat is eigenwijs en zelfstandig, maar ook lief en zacht.

Katten zijn goed voor je gezondheid

Katten zijn al eeuwen populaire huisdieren. Maar wist je dat het hebben van een kat goed is voor je gezondheid?

Minder kans op een hartaanval

Uit een onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat mensen met een kat 30% minder kans hebben op een hartaanval dan mensen zonder kat. Ook liet een studie in 2009 zien dat mensen met een kat minder kans lopen om te overlijden aan hart- en vaatziekten. Een goede zaak dus.

Minder stress, eenzaamheid en depressies

Katten in huis zorgen ervoor dat je minder stress ervaart. Ook is het natuurlijk heel fijn om zo’n beessie in huis te hebben als je je soms wat alleen of somber voelt. Een kat die naar je toekomt en je een paar kopjes geeft, kan heel fijn zijn en je humeur verbeteren. Een kat helpt ook in het vasthouden van een dagelijkse routine.

Je lacht meer

Als je echt vaak wil lachen zou je volgens onderzoek uit 2015 een hond moeten hebben. Of een hond en kat. Maar het is zeker dat katten je ook vaak aan het lachen maken met hun sullige acties en hun lieve maniertjes. Bewijs hiervan kan je op YouTube vinden. Als je daar zoekt naar “grappige kattenfilmpjes” krijg je honderden filmpjes waar je uit kunt kiezen.

Allergie

Deze voordelen gelden natuurlijk niet, als je allergisch bent voor katten. In dat geval kan je beter voor een ander huisdier kiezen.

Heb jij een kat? Laat je kat dan chippen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen