Wat moet je doen als je een bal door een ruit schiet?
Wat moet je doen als je een bal door een ruit schiet?

Hoe werkt een verzekering?

Voor veel mensen is een verzekering een ingewikkeld stuk papier waar je soms zelfs bang van wordt. Steffie heeft daarom een uitleg in makkelijke taal gemaakt over wat verzekeren inhoudt.

Ervaringsdeskundigen Vincent, Idman en Ellis laten zien wat er allemaal mis kan gaan als je een verzekeraar belt.

Geduld en tijd

Om verzekeren en verzekeraars beter te leren begrijpen, vindt ervaringsdeskundige Conny Kooijman het belangrijk dat klantenservicemedewerkers geduld hebben en de tijd nemen om de werkwijze van een verzekering uit te leggen.

"Dan begrijp ik beter waarom iets wel of niet is verzekerd én wat er bij een schade van mij wordt verwacht."

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Opschieten!

"Nu heb ik vaak het gevoel alsof mijn vragen snel moeten worden beantwoord, omdat de volgende klant in de wacht staat. Alles moet snel, snel, snel. Soms kies ik er voor om op vrijdagmiddag te bellen. Ik hoop dan dat de medewerkers meer tijd voor me hebben."

Conny is ervan overtuigd dat ‘het belang van geduld’ en ‘tijd voor de klant’ ook voor andere mensen geldt. “Niet iedereen is even goed van begrip en snapt de informatie op websites.”

Ga in gesprek

Om elkaar beter te leren begrijpen en verder te helpen, zou Conny graag zien dat verzekeraars in gesprek gaan met mensen met een verstandelijke beperking. “Laat ze meedenken over een goede klantenservice en ze kunnen ook helpen bij het testen van websites of apps.”

Hoe werkt een verzekering? Jouw tips zijn van harte welkom!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen