Hoe meer insecten in je huis of in je tuin, hoe meer spinnen.
Hoe meer insecten in je huis of in je tuin, hoe meer spinnen.

Kan een spin weer uit de stofzuiger kruipen?

Heb je je ooit afgevraagd wat er met een spin gebeurt nadat hij in de stofzuiger wordt gezogen?

Schrik

Je ziet een spin in huis. Je schrikt, maar je besluit dapper te zijn en de stofzuiger te pakken. Je zet de stofzuiger aan en zuigt de spin op. Maar wat gebeurt er dan?

Voordat de spin in de buik van stofzuiger terechtkomt, wordt hij door de sterke zuigkracht via de slang naar binnen getrokken. Hij kan een beetje in de war raken en zich afvragen waar hij naartoe wordt gebracht. Dat is terecht. Want de stofzuiger is geen goede plek voor een spin om te wonen.

Donker en stoffig

In de stofzuigerzak of de opvangbak van de stofzuiger is het donker en stoffig. Dit is niet de ideale plek voor een spin om te overleven. Er is niet genoeg lucht en er zijn geen insecten om te eten. Het is daar eigenlijk best naar voor onze achtpotige vriend.

Gevangenis

Kan een spin weer uit de stofzuiger kruipen nadat hij opgezogen is? Het antwoord is meestal nee. De meeste spinnen kunnen niet ontsnappen uit de stofzuiger. Ze blijven vastzitten in de opvangbak of zak totdat iemand de stofzuiger leegt.

De zuigkracht van een stofzuiger is tegenwoordig hoog, waardoor ze soms met wel 140 kilometer per uur door de stang heen gaan. Vooral grote spinnen en hooiwagens - die met lange poten en een klein lijfje - overleven dit al niet.

Kleine spinnetjes kunnen het wel overleven. Maar als ze lang vastzitten in de stofzuiger, gaan ze dood van de honger.

Diervriendelijk

Vind je het toch maar zielig voor de beestjes om ze op te zuigen? Dan kun je natuurlijk op een diervriendelijke manier de spinnen in huis verwijderen. Ten eerste kun je een muntplantje in je huis zetten. Spinnen houden niet van de geur van munt. Hiermee jaag je ze dus weg.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je partner heel lief aankijken. Wie weet wil hij of zij wel met een kartonnetje en een glas de spin oppakken en hem buiten in de natuur weer loslaten.

Komt je was nog nat uit de droger? Dit kan je doen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen