Olivier gaat voor goud tijdens de Paralympische Spelen.
Olivier gaat voor goud tijdens de Paralympische Spelen.

Olivier zwemt records met één been

Kampioen 2.0 is een verhaal over een jongen met grote dromen, wiens leven door een ongeluk totaal verandert. Maar hij laat zijn beperking zijn leven niet bepalen.

Ongeluk

Olivier van de Voort verliest als hij 11 is zijn been door een ongeluk met zijn pony. Tot het ongeluk was Olivier een veelbelovende zwemmer, maar door het ongeluk lijken zijn dromen in duigen te vallen.

Olivier weigert dit te accepteren. Hij traint hard. Nog harder dan voor het ongeluk. Hij verbreekt het ene record na het andere en zwemt in 2013 op zijn eerste WK. Lukt het hem de Paralympische Spelen van 2016 te halen?

Olivier

In het boek vertelt de nu 23-jarige Olivier zelf hoe hij van een 13-jarige jongen met een beperking verandert in een topsporter, die alles aan de kant zet om zijn doel te bereiken: de Paralympics in Rio.

In het boek zijn ook foto's opgenomen die belangrijke momenten uit het leven van Olivier laten zien. Olivier: ‘Na mijn ongeluk had ik graag een boek zoals dit gelezen. Maar het was er niet. Ik wil heel graag kinderen en jongeren helpen die ook iets ergs hebben meegemaakt. Ik wil jongeren inspireren.’

Doorzetten

Dankzij zijn enorme doorzettingsvermogen behaalt hij al zijn dromen. En meer! Kampioen 2.0 laat de lezer inzien dat er nog veel mogelijk is na een ongeluk. Je kan het boek hier bestellen.


Bestel hier Kampioen 2.0.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen