Is het slecht is om alleen goedkoop diervoer te geven aan je hond of kat?
Is het slecht is om alleen goedkoop diervoer te geven aan je hond of kat?

Wat is de beste voeding voor je hond of kat?

Iedereen wil natuurlijk het allerbeste voor zijn hond of kat. Maar is goedkoop dierenvoer eigenlijk slecht voor je huisdier?

Goedkoop dierenvoer

In de supermarkt vind je honden- en kattenvoer die goedkopere is dan bij een dierenwinkel. Het is gelukkig helemaal niet slecht om dit voer aan jouw huisdier te geven.

Uit onderzoek is gebleken dat ook goedkoop dierenvoer aan de minimale eisen voldoet die je huisdier nodig heeft. Het is dus veilig om dit voer aan je hond of kat te geven.

Tip!

Koop je dierenvoeding waar ‘compleet’ op staat? Dan zit je helemaal goed. Je weet dan zeker dat alle benodigde voedingsstoffen in het voer zitten.

Duur dierenvoer

Er is wel verschil tussen goedkoop voer en duur voer. In duur voer zit bijvoorbeeld vaak meer vlees. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten. Het maken van dit voer kost daardoor vaak meer tijd en geld.

Duurdere voeding is dus niet per se beter, maar goede voeding is wel duurder.

Blij huisdier

Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw hond of kat blij is met het voer. Dit is voor ieder huisdier anders. Net als bij mensen. De een krijgt winderigheid van bepaald eten en de ander weer niet. Dat is bij honden en katten ook zo.

Zolang jouw huisdier met veel plezier naar zijn of haar voerbak loopt zit je goed!

Jeuk? Lees hier hoe je schurft kan herkennen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen