Drie pijlen in de
Drie pijlen in de "triple" van 20. Dat is 180! Darten is geen moeilijke sport. Als je een paar spelregels kent.

Hoe werkt darten?

Het wereldkampioenschap darten is altijd in Engeland. Er spelen ook Nederlandse darters mee. Maar hoe speel je het eigenlijk?

Goed mikken

Darten is makkelijk als je goed kunt mikken. Je moet een klein pijltje - een dartpijl - precies goed gooien op het dartbord.

Bij darten begin je met 501 punten. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk op 0 punten komt. Dit doe je door met je dartpijltjes punten te gooien. Op het dartboard zitten daarom vakjes met punten.

Twee spelers

De twee spelers gooien hun drie dartpijlen om de beurt. Op het bord staan vakjes met daarbij getallen, van 1 tot en met 20. In deze vakjes zijn er ook plekken waar de punten dubbel of zelfs driedubbel (triple) tellen.

Rood cirkeltje

In het midden is een klein rood cirkeltje - de bullseye - die 50 punten waard is. De groene cirkel eromheen is 25 punten waard. In de laatste beurt moet de speler zijn dartpijltje in een vakje gooien waar de punten dubbel tellen. De hoogste score die je kan halen tijdens een beurt is 180.

Café

Vaak darten mensen in een café met elkaar. Het is een gezellig spelletje om te spelen. Darten is erg populair in Engeland, Wales, Schotland en Ierland. Daar wordt het wereldkampioenschap in een hele grote hal gehouden.

De mensen die komen kijken bij de wedstrijd maken er een groot feest van. Ze juichen hard. Ook trekken ze vaak gekke kleding aan.

Nederlandse spelers

Je hebt veel bekende Nederlandse darters. Drie Nederlandse darters doen nog mee aan het wereldkampioenschap dit jaar. Dit zijn Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort.

Meer bewegen doe je met Steffie!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen