Sommige mensen wassen hun haar elke dag.
Sommige mensen wassen hun haar elke dag.

Hoe vaak was jij je haar?

Bijna iedereen wast zijn haar. Sommigen zelfs elke dag. Hoe vaak moet je je haar eigenlijk wassen? En moet dat altijd met shampoo?

Waarom elke dag?

Met een milde shampoo verzorg je je haar en je hoofdhuid. Vooral voor mensen met huidproblemen is het goed om het haar elke dag te wassen. Anderen vinden dat het haar fijner aanvoelt na het wassen. Dan ziet het er niet vet uit en het is ook makkelijker in model te brengen.

Waarom niet elke dag?

Veel soorten shampoo drogen je haar uit. Dat is schadelijk. Het haar wordt dof en het breekt ook sneller af bij het borstelen.

Veel shampoos verwijderen ook de natuurlijke beschermlaag van je huid. Je huid probeert dat te herstellen en maakt dan steeds een nieuw vetlaagje aan. Maar daardoor ziet je haar er juist sneller vet uit.

Elke dag wassen met shampoo is natuurlijk ook duurder dan bijvoorbeeld één of twee keer per week. Je hebt gewoon veel meer shampoo nodig.

Wat is het beste?

Veel kappers adviseren om je haar één of twee keer per week te wassen. Voor krullend haar is één keer wassen genoeg en voor fijn haar is twee keer wassen genoeg.

Wil je het toch graag elke dag wassen? Gebruik dan een milde shampoo. Of was je haar de ene dag met een milde shampoo en de andere dag alleen met water.

Wat vind jij het beste?

Hoe bespaar je energie?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen