Was je pyjama één keer per week. Dat is goed voor jouw gezondheid en die van je huisgenoten.
Was je pyjama één keer per week. Dat is goed voor jouw gezondheid en die van je huisgenoten.

Hoe vaak moet je je pyjama wassen?

Steffie kreeg deze leuke en nuttige vraag gesteld. Het korte antwoord is dat je eigenlijk iedere week je pyjama moet wassen.

Waarom?

Je draagt hem langer. Je ligt er lekker mee in bed tv te kijken. In de winter loop je ook langer rond in je pyjama. Het is buiten toch koud en nat.

Hierdoor draag je dit kledingstuk vaker dan andere. Best logisch dat het dan ook vaker gewassen moet worden, toch?

Vaker wassen is gezond

Dit is waarom je je pyjama één keer per week moet wassen.

Ontstekingen voorkomen
Doordat onze kleding continu over onze huid schuurt, verliezen we redelijk veel huidcellen. Deze cellen kunnen een onsteking veroorzaken zijn als je bijvoorbeeld een snee hebt of blauwe plekken.

Blaasontsteking voorkomen
Nog iets waar die cellen voor kunnen zorgen: blaasontsteking. Door het verschuiven van je pyjama – en dat gebeurt natuurlijk veel als je slaapt – kunnen deze huidcellen op de verkeerde plek terechtkomen en een blaasontsteking veroorzaken.

Partner niet besmetten
Die cellen blijven niet alleen op jouw lichaam hangen. Ze kunnen via je pyjama ook ‘overspringen’ naar je partner. Dat wil je natuurlijk niet!

Andere kleding schoonhouden
Die bacteriën uit je pyjama kunnen ook verspreid worden in de wasmand naar andere kleding. Daarom is het verstandig om je pyjama steeds tijdig te wassen.

Puistjes voorkomen
Tijdens je slaap zweet je en dat blijft hangen in je pyjama. Dat ligt dus nog de nodige uurtjes op je huid, wat acné kan veroorzaken.

Besmetting voorkomen
Mensen met een slechte weerstand opgelet! De MRSA-bacterie schuilt graag in beddengoed, gordijnen en dus ook je pyjama.

Op hoeveel graden was je je pyjama?

Kijk hiervoor op het label aan de binnenkant van je nachthemd. Hierop staat precies aangegeven op hoeveel graden je pyjama gewassen moet worden.

Pyjama’s van katoen was je met wasmiddel op 40 graden. Bij een hogere temperatuur loop je namelijk het risico dat je katoenen pyjama gaat krimpen.

Zorg er wel voor dat je je nachthemd of pyjama bij het wassen binnenste buiten keert en met gelijke kleuren in de wasmachine stopt om vermenging van de kleuren te voorkomen.

Gauw wassen die pyjama dus!

Eenvoudig energie besparen met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen