De Bermudadriehoek is een plek waar schepen en vliegtuigen blijkbaar op mysterieuze wijze verdwijnen.
De Bermudadriehoek is een plek waar schepen en vliegtuigen blijkbaar op mysterieuze wijze verdwijnen.

Is de Bermudadriehoek gevaarlijk?

Ken je de Bermudadriehoek? Deze plek is nog steeds een groot mysterie. Dat komt omdat er heel veel vliegtuigen zijn verdwenen. En omdat er een heleboel schepen zijn gezonken. Het is een gebied in de Atlantische Oceaan.

Driehoek

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek. Als je een lijn van Miami naar Bermuda trekt heb je de eerste lijn. Van Bermuda naar Puerto Rico heb je de tweede lijn. En als je de driehoek af wilt maken trek je een lijn van Puerto Rico terug naar Miami.

Wilde verhalen

Omdat er zoveel vliegtuigen en schepen verdwenen in dit stuk oceaan gingen er wilde verhalen over rond. Zo zouden er UFO’s rondvliegen. Of zou er een groot zeemonster zijn die de vliegtuigen en schepen naar de bodem van de zee trekt. De Bermudadriehoek wordt daarom ook wel ‘Duivelsdriehoek’ genoemd.

Veilig

Van deze verhalen klopt natuurlijk niets. Er vliegen vandaag de dag nog steeds een heleboel vliegtuigen over de Bermudadriehoek. En er varen ook genoeg schepen doorheen die veilig in de haven aankomen.

Het is zeldzaam dat er een ongeluk gebeurt bij de Bermudadriehoek. En een ongeluk komt daar eigenlijk net zo vaak voor als ongelukken met vliegtuigen en schepen op andere plekken van de wereld.

Wilde verhalen

Wat gelukkig niet zo vaak is. Dat betekent dat de Bermuda Driehoek helemaal niet zo gevaarlijk is als mensen zeggen. Al maken schrijvers, televisie- en filmmakers natuurlijk graag gebruik van alle wilde verhalen!

Makkelijk reizen met het openbaar vervoer

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen